#10 Als ik weerstand voel dan ik ga ik juist!

meadow flowers, summer, scabious-7290924.jpg

Als ik blijf doen wat ik deed, dan blijf ik krijgen wat ik kreeg

Tja, en dat is nou juist het ding. Dat wil ik niet meer. Ik wil het anders. Ik heb een andere koers gezet and i love it. Het is scary, gaat gepaard met risico, ik stel me kwetsbaar op, maar het is helemaal anders. Ik vaar nu op mijn hart en niet meer op mijn hoofd. Althans, zo min mogelijk op mijn hoofd. Want dat stemmetje uitschakelen, dat gaat niet., Hoe hard je er ook tegen vecht. En het is ook niet erg dat het stemmetje er is. Het is er met een reden, maar dat wil niet zeggen dat het alles maar moet beslissen. Dat heeft het merendeels al gedaan en nu is mijn hart aan de beurt.

Ik hou niet van meningen

Want waarom vind je dingen van dingen? En wie vindt dat? Weer dat stemmetje in je hoofd of voel je het ook echt zo? Ik heb mezelf voorgenomen dat ik neutraler wil zijn. Ik wil niet steeds oordelen en een mening hebben. Waarom hebben mensen toch gelijk een oordeel over iets of iemand? Dat is toch helemaal niet nodig? Dat kost onnodige energie. Waarom moet ik iets van iemand van of van iets vinden? Ik vind het vermoeiend en het kost me te vaak negatieve energie.

Weerstand? YES PLEASE!

Dus mijn voornemen is neutraler zijn en het andere voornemen is dingen uitproberen. Als ik ergens weerstand op voel dan ga ik de uitdaging aan. Nee, niet meteen met alles, maar het is wel een challenge met en voor mezelf. Ik vind het leuk en uitdagend. Eerder vond ik wat van alternatieve mensen bijvoorbeeld. Nu merk ik steeds meer dat we juist heel goed aansluiten bij elkaar, dat we dezelfde ideeen hebben over eten, de wereld, kinderen opvoeden, etc. Dat vind ik interessant. Waarom heb ik ooit een oordeel gehad over alternatieve mensen. Wat een kortzichtigheid van mezelf en dat zegt meer over mij (toen) dan over hen.

Klankschalenconcert en leven in 5D

Allemaal nieuwe dingen uitproberen. Ga je meer naar een klankschalenconcert in combinatie met yoga? Ja hoor, natuurlijk, want ik voel weerstand. Mijn hoofd zeg: zeker allemaal suffe mutsen in een zaaltje…pfff””. Dus ik ben gegaan. En het was mooiiiii. Het was een prachtige avond en ik was de sufste muts waarschijnlijk met mijn krampachtige denkbeelden. Maar ok het boek Leven in 5D vond ik prachtig om te lezen. Ik had nog nooit van verschillende dimensies gehoord, dus ik ben maar gaan lezen. Enigszins al geïnspireerd natuurlijk door spiritualiteit. Maar er ging een wereld voor mij open en zo leer ik steeds een beetje beter om mijn oordelen te neutraliseren en milder te worden.

Boekinspiratie en meer

  • Wil je weten welke boeken ik zoal heb gelezen? Klik dan hier voor mijn overzicht.
  • Wil je mijn podcasts luisteren over mijn pad naar een Langzamer Leven? Dat kan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top