#14 Ik heb een break nodig

Herken je dat het allemaal teveel is, te zwaar voelt, dat je het steeds moeilijker vindt om dingen in te plannen en je door de bomen het bos niet meer ziet? Vrienden willen een afspraak met je, er zijn sportdingen in het weekend, nog een verjaardag, cadeautjes halen, oh ja, nog attent zijn voor je buurvrouw die de katten vorig weekend heeft verzorgd en ga zo maar door. Er is altijd wel iets wat je moet doen, regelen of erger nog, bent vergeten….

En er zijn teveel meningen

Ook daar loop ik tegenaan. Overal moet je iets van vinden. Je wordt de hele dag geconfronteerd met meningen. Tegen of voor. Je moet een kant kiezen en ervoor staan en dat vooral laten horen aan iedereen. In de koffiekamer als je net even lekker pauze hebt van je werk klagen je collega’s steen en been over van alles en nog wat en delen ze hun meningen over allerlei onderwerpen, in de autorit naar huis op de radio waar de radio dj’s discussie hebben over BN’ers, het nieuws of wat dan ook. Als je met de buurman een praatje maakt gaat het ook vaak over iets waar je ook een mening over moet hebben. Het weer, de stikstoftoestand, hongersnood, Rusland, Corona, noem het maar. Ik vind het steeds vermoeiender worden.

Waarom zo negatief allemaal?

Waarom is het veelal negatief? Het is altijd voor of tegen en je moet altijd iets beargumenteren, want als je zegt dat het zo goed voor je voelt dan ben je gelijk weer een zweverige troela. Maar doordat ik mij nu bewuster ben van alles, zie ik dat al dat meningen uitwisselen zo negatief is. Je schiet er helemaal niets mee op. Het is één grote lijdensweg, het brengt ons of jou nergens. Maar het ego wordt er wel heel blij van. Het wordt gevoed, op een nog groter voedstuk geplaatst en het krijgt volop aandacht. Negatieve aandacht is ook aandacht. Dus doorzie dat je ego, dat stemmetje in je hoofd, houdt van discussies, gedoe en negativiteit en je kan het ‘gedoe’ doorbreken.

Doorbreken en opnieuw bouwen

Dus als je geen gedoe meer wilt moet je leren inzien dat dit gedoe voornamelijk door je bovenkamer komt. Het stemmetje in je hoofd, je ego. Alles speelt af tussen je oren. Het meedoen, je mening geven, negatief zijn, oordelen, roddelen en ga zo maar door. Dit is niet je hart of je buik wat spreekt. Door juist in te zien dat je hoofd dit doet, geef je je hart en je buik meer kans om ook van zich te laten horen. En dan kan je opnieuw gaan bouwen. Bouwen aan een nieuw fundament wat bestaat uit een buik, hart én hoofd. Als deze gaan samenwerken, wauw, dat is gaaf. Dan ontstaat er flow, positiviteit en leef je in wonderen. Want ze bestaan!

Wij gaan weg

Ja, ik ben toe aan een break en ja, ik doorzie dat mijn hoofd ‘het probleem is’. Daarom heb ik even geen zin meer in al het gedoe in Nederland. Ik luister al geen radio meer, heb geen nieuwsapps op mijn telefoon en ik vermijd onderwerpen waar ik iets van moet vinden. Het geeft me geen voldoening, het geeft me juist stress en spanning en het gevoel dat ik er niet meer bij hoor. Want ik hoor er ook niet meer echt bij. Althans niet bij het gros van Nederland. En dat is niet erg. Dat hoeft ook niet. Ieder zijn pad en dit is mijn pad. Even een wolf in een kleinere roedel, maar wel een hele (h)echte roedel waar ik nog heel veel van kan leren. Wij gaan ook een poos op reis om nog meer te ervaren over hoe het is om echt helemaal vrij te zijn, zo min mogelijk dagelijks gedoe te hebben en om de vrijheid en verantwoordelijkheid te voelen om zelf te kiezen wat we willen gaan doen, elke dag weer. Dat zijn we niet gewend in Nederland. Alles is gekaderd, staat al vast en is ingekleurd.

We gaan de vrijheid tegemoet

Eind augustus vertrekken we met onze camper naar Zuid Europa. We houden de zee aan onze rechterhand, trekken van Bretagne naar de Golf van Biskaje, naar Spanje, Portugal, misschien zelf Marokko en daarna weer Spanje. Wat is ons plan? We hebben geen plan. De enige kaders die we hebben zijn dat we 3 tot 4 maanden op reis gaan met onze camper. Hoe we het verder allemaal gaan doen met leerplicht, huis, katten, kippen, eenden, verzekeringen enzo. Daar vertel ik je graag een volgende keer meer over.

Als je geen gedoe meer wil, is de oplossing je bewust te worden waar al dat gedoe vandaan komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven