#16 5 tips om tot rust te komen

butterfly, common blue, insect-7366626.jpg

Hoe kom je toch tot rust?

Lukt het jou ook niet om eens een paar minuten te zitten en niets te doen? Ja, een kopje koffie dat gaat nog, maar eigenlijk maakt je hoofd dan alweer overuren over wat je allemaal nog moet doen. Ik herken het hoor, ik ben er ook goed in. Maar wil je toch wel eens rustig zitten en tot rust komen? Dan heb ik hier wat persoonlijke tips voor je.

1. Ga ergens anders koffie drinken

Het is zo voor de hand liggend om even snel koffie of thee te drinken aan de keukentafel. De plek waar je misschien ook je laptop open hebt staan of waar de kinderen ook graag aan spelen. Maar maak een mooi plekje in de tuin en ga daar eens je koffie drinken. Dan heb je minder afleiding. En neem vooral NIET je telefoon mee!

2. Ga wandelen

Ja, wandelen kost tijd. Maar geen rust nemen kost je uiteindelijk je gezondheid, dus wat wil je? ga er eens op uit. Kies ervoor om tussen de middag een blokje om te gaan in plaats van je boterham snel, snel op te eten. En maak ook eens een lange wandeling. Een wandeling van minimaal 8 kilometer. Plan iets met een vriend of vriendin in het weekend. Maak tijd voor jezelf, het is zo belangrijk om te onthaasten ook op dit vlak voor je lijf en hoofd te zorgen.

3. Ga tuinieren

Niet iedereen houdt ervan om in de grond te wroeten, maar het wel een bezigheid die heel gezond voor je is. Als je een uur in de tuin werkt dan scheelt dat weer een uur sportschool en het is nog gratis ook! En het is heel fijn om zelf iets in de grond te zetten en te zien groeien. Dat jij dat dan hebt gedaan. Of een zaadje in een potje in de vensterbank zetten en dat uit zien komen? Je wordt er kinderlijk enthousiast van. Het is aanstekelijk hoor. Probeer het gewoon eens. Koop een paar potjes en wat zaadjes of pak een vierkante meter in de tuin aan. Koop wat nieuwe planten, eventueel wat schonen tuinaarde voor de bemesting en geef het veel water als het niet regent.

4. Lees een boek

Ik ben boeken gaan lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik wilde alles weten en was net een spons. Ik heb zelfs mijn boekenlijst voor je bijgehouden en die kan je hier vinden. Als je niet van dit soort boeken houdt, lees dan lekker een boek van Suzanne Vermeer of een romantisch boek. Maar als je eenmaal aan het lezen en het boek grijpt je, dan wil je lezen en heb je automatisch wat rust momentjes voor jezelf.

5. Zoek een hobby

Als je het niet doorvertelt dan zal ik je die van mij vertellen ;-). Ik ben namelijk gaan diamond painten, haha. Ik vond het zo suf, maar het is echt fijn. Diamond painting zijn van die kleine steentjes die je op een vel plakt en dan ontstaat er een mooie afbeelding. Als ik het doe dan meestal een klein half uurtje, want dan krijg ik last van mijn nek van het naar beneden kijken. Maar dat kleine half uurtje is wel lekker. Vaak schuift er ook een kind aan en dan hebben we vaak gezellige, intieme gesprekjes.

resin, flower, diamond-4411965.jpg
Voorbeeld van diamond painting.
Te koop bij de Hema, Action, Wibra, etc.

Al deze tips pas ik zelf toe en vind ik fijn. Misschien heb jij wel andere dingen die werken, laat het mij dan vooral weten. Ik ben benieuwd. Ik merk dat ik rust krijg als ik nergens aan hoef te denken. Dus als ik iets doe zoals wandelen of tuinieren, dan is mijn aandacht ergens op gericht, waardoor mijn hoofd rustig is en rust krijgt. Het gaat er dus vooral om dat je je hoofd af en toe uit kan zetten.

Daar zijn nog heel veel andere manieren voor te bedenken die ik al eens in een podcast heb besproken. De podcast kan je hier beluisteren of via Spotify.

Van gedoe naar geluk

Wil je nou van al dat gedoe af en dat hoofd echt rustig krijgen? Ik heb een online programma geschreven naar aanleiding van mijn eigen pad. Ik ben door een enorm dal gegaan en heb het roer helemaal omgegooid. Wij zijn zelfs gaan reizen met onze tieners die leerplichtig zijn. Even geen gedoe meer, ik kies voor geluk. Heb je interesse in dit programma? Laat het mij weten via een mailtje.

En wil je mij volgen? Dat kan ook op Instagram @leeflangzamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top