#11 Als je het even niet meer zitten

sunflower, blossom, bloom-7292025.jpg

Je bent aan het werk en de moed zakt je in de schoenen. Wat is het zwaar, alles zit tegen, je vindt het echt niet leuk en je sleurt jezelf door de dag heen. Steeds maar weer opstaan en doorgaan, jezelf een trap onder je kont geven, want je moet door. Wat voor keuze heb je anders?

Je zit steeds in dezelfde kringetjes te denken

“Wat moet ik dan? Ik heb niet de juiste opleiding, ik heb geen mooi CV. Ik moet geld verdienen. Ik heb nu zekerheid en ik hou niet van risico. Mijn kinderen hebben stabiliteit nodig en ik heb het nu eindelijk goed voor elkaar. Wat zit ik nou te zeuren? Het gaat straks vast beter. Ik moet gewoon even volhouden.”

Is dit ook zo herkenbaar voor jou?

Ik heb deze gedachten allemaal gehad, stuk voor stuk, keer op keer. Moe werd ik ervan en vooral moedeloos. Ik vond echt dat niet moest zeuren. Ik was toch ondernemer, ik kon zelf mijn werk creeeren. Ik had het zo goed voor elkaar, ik had de mooiste baan van allemaal, zei ik altijd. Maar de werkelijkheid viel toch tegen. Ja, eerst was het gafa en leuk, totodat ik niet meer kon doen wat ik wilde. Totdat ik ook geleefd werd inde waan van de dag. Totdat ik vastzat en het nog maar één kant op kon. En ik zag het niet eens aankomen. Dat vind ik helemaal zo gek.

Hoe kan ik alle signalen zo genegeerd hebben?

Hoe heb ik kunnen negeren dat ik steeds negatiever werd, ongezelliger thuis, sneller geïrriteerd, huiliger, hoofdpijn, hartkloppingen, geen zin meer hebben in wat dan ook, geen echte ‘joy’ meer ervaren. Alles was stom…. Hoe kan ik dat niet gezien of écht gevoeld hebben? Ik snap het nog steeds niet goed. En daarom schrijf ik dit, doe ik dit en bouw ik aan mijn missie: Leef Langzamer voor iedereen.

Doorzie je klachten én machten

Want herkennen is erkennen. En vanuit hier kan je verder. Weer voldoening ervaren, waardering, plezier en geluk. Het is toch zonde als je je voelt, zoals hierboven? Je leeft maar één keer, zeggen we dan. Maar beseffen we ons dat wel écht? Ik heb me dat nooit eerder beseft”, totdat ik het ging vóelen, ging erkennen. En toen ben ik mezelf gaan ontplooien, verder ontwikkelen en verder kijken dan mijn neus lang was. Voorbij die standaard gedachtes, want daar kwam ik niet verder mee. Ik wilde van dat ^%$#*-gevoel af en ik was vastbesloten.

Net als stoppen met roken of afvallen

Je gaat iets pas echt veranderen als de noodzaak er is of het verlangen, de wil heel groot is. Anders ga je niet stoppen met roken of je gaat niet afvallen. En ook alleen jij kan het. Iemand anders kan het niet voor je doen, want de motivatie, de echt wil moet vanuit je binnenste komen. Het moet een oer gevoel zijn.

Jij hebt de keuze.

De keuze om de macht te gaan voelen en ervaren in jezelf. Als ik het kan, kan jij het ook. Ik ben ook maar gewoon een mens die wat probeert en wat doet. Maar ik heb wel een keuze gemaakt. Want blijven doen, is krijgen wat je kreeg en dat wil je toch niet meer? Er zijn altijd mogelijkheden. Ja het is eng, onzeker, misschien met risico, en je weet niet hoe het zal verlopen. Maar wat is erger? Blijven doorgaan en dat het uiteindelijk écht barst of dat je zo doorsukkelt en uiteindelijk tot de ingeving komt “shit, wat heb ik veel tijd verspeelt”.

Ervoor gaan!

Ik ben ook dat blanco pad opgegaan. Ik kon ook niet tegen ‘het niet weten wat ik zou gaan doen’. Vreselijk. Ik brak mijn hoofd erover, maar ik ben er dwars doorheen gegaan. Ik heb mezelf wijzer gemaakt door boeken te lezen, podcasts te luisteren, alle vragen te beantwoorden die me gesteld werden, te schrijven in mijn journal en goed te leren luisteren naar mijn hart. Wat zegt mijn hart, wat wil mijn gevoel? Ik ben spiritueler geworden en veel rijker. Ik ben positiever en weet nu hoe ik mezelf kan trainen. En dat doe ik nog elke dag. Ik sta nog maar aan het begin, maar het is heerlijk. Ik voel me zo opgelucht en vooral vrij. Die vrijheid, die wil ik nooit meer kwijt.

Dus ga er ook voor. Geef jezelf niet een trap onder de kont en zet je verstand niet op nul, maar zet je hart juist aan. Ga luisteren, ga iets anders doen dan je gewend bent en je wordt beter, gelukkig(er) en écht jezelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top