Over mij

Ik ben Mijke, geboren en getogen in de Achterhoek. HBO-Verpleegkunde gestudeerd in Enschede en ik woon nu in Gorssel, een klein plaatsje tussen Deventer en Zutphen aan de IJssel. Ik ben creatief, rustig en ik was al heel vroeg zelfstandig. Ik hou van de vrijheid en de onafhankelijk die het ondernemen mij geeft. Al sinds mijn 28ste ben ik ondernemer en ik heb er geen moment spijt van gehad. Mijn man heet Diederik en wij hebben 3 dochters, 3 katten, een hondje, een paar kippen en 2 loopeenden. Gezellige boel dus.

Van groot succes als ondernemer naar complete chaos

Om je mee te nemen in mijn verhaal zal ik je in het kort vertellen wat mijn carrière is geweest: na de HBO-V ben ik in de farmaceutische industrie gaan werken. Ik heb daar verschillende salesfuncties gehad. Het was een fantastische tijd. Veel mooie mensen ontmoet, oa mijn beste vriendin. Ik kon veel leren op medisch gebied en ik leerde mezelf te redden in een soms eenzame, maar zeer vrije en zelfstandige functie.

Van loondienst naar ondernemer

Vanaf 2009 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. Ik dacht: ‘en nu kan ik het zelf wel’. Ik ben gaan werken op interimbasis en later heb ik een eigen Werving & Selectiebureau opgezet. Na een poosje alleen te hebben gewerkt ben ik in 2014 gaan samenwerken met 2 andere dames en samen hebben we een prachtig en succesvol bedrijf neergezet. Inclusief medewerkers, een kantoor en héél veel klanten. En ook héél veel ‘gedoe’….

Het bedrijf werd te groot voor mij

Het bedrijf groeide en groeide. Het laatste jaar dat ik er werkte merkte ik dat ik steeds minder blij was en met minder plezier aan de dag begon. Het werken bestond uit werken in het bedrijf en niet uit werken aan het bedrijf. En ik hou zo van pionieren, bouwen, contact hebben met klanten en nieuwe dingen uitproberen. Maar dat ging niet meer. Er moest meegedraaid worden, want er waren teveel andere dingen te doen. Langzamerhand voelde ik dat ik niet meer in mijn kracht stond.

Ik werd ongelukkig en liep vast

Ik accepteerde mijn nieuwe rol, maar het uitvoeren van die rol verliep steeds minder soepel. Ik kreeg meer en meer fysieke klachten zoals hoofdpijn, hartkloppingen en verminderde energie. Ik was niet meer de enthousiaste Mijke, ik was de gefrustreerde Mijke. Mentaal had ik flinke uitdagingen die ik zelf had gecreëerd. Ik had mega grote verantwoordelijkheden, mijn dagen en weken waren voorspelbaar geworden, veel meetings, veel rijden en veel achter mijn laptop. Precies hetgeen waar ik op ‘leegloop’.

De bom barstte

Begin 2021 barstte de bom. Ik kon niet meer. Heel plotseling heb ik gemeld dat ik niet verder wilde in mijn rol, dat ik een nieuwe uitdaging nodig had en niet meer in mijn kracht stond. Hoe dit ging lees je hier. Ik heb er een redelijk uitgebreid verslag van gemaakt in een blog.

Doorbraak

Uiteindelijk is dit de doorbraak geweest. Ik ben uit het bedrijf gestapt en ik ben uit gaan zoeken wat ik dan wel wilde. Mijn oude schoenen al weggegooid voordat ik nieuwe had? Dat moet je toch niet doen? Nou, het was één van mijn beste beslissingen ever! Want daar is Leef Langzamer uit ontstaan.


Hoe is het nu?

Eindelijk voel ik weer rust, meer dan ooit tevoren zelfs. Ik ben mij ontzettend gaan ontwikkelen. Ik heb nu zoveel extra inzichten. Ik ben klaar met de rat race, hoe het zou moeten, klaar met systemen en klaar met aanpassen. Ik ben nu mezelf, zonder concessies en wat een verademing is dat! Weg met die wolk, die sluier, die deken die over me heen lag. Ik wil doen waar ik goed in ben en waar ik vooral zelf vrolijk van word. En ik wil jou begeleiden in ook de boel doorbreken. Want waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Wil jij net als ik ook je pad vinden? Waarom ben je hier, wat is het nut, waar ben je echt goed in en waar word je blij van?

Ik heb een handig e-book voor je. In 3 simpele stappen kan jij erachter komen wat jouw pad is.


Ik volg nu mijn passie en mijn pad

Ik voel mensen snel aan en ik snap vaak eerder wat ze bedoelen dan zij zelf. Ik kan ze lezen, mits ik verbinding kan maken uiteraard. Dit heb ik altijd al zo gehad. Ik zie nu in dat het mijn talent is en dat ik dat wil benutten.

Ik hou van mensen en vooral om ze een spiegel voor te houden, zodat ze zelf ook zien wat hun sterktes en zwaktes zijn en waar ze gelukkig van worden. Iedereen heeft een doel, maar niet iedereen weet wat dat doel is. Dus als je nu niet weet hoe je verder moet, je bent niet gelukkig, je bent gefrustreerd, je wil het anders maar je weet niet hoe? Ik help je graag! Ik praat met je, structureer je gedachtes, zet een stip op de horizon voor je en laat het licht weer schijnen.

Plan een vrijblijvende (online) afspraak met mij in:

Winkelwagen
Scroll naar boven