Over mij

Ik ben Mijke, geboren en getogen in de Achterhoek. HBO-Verpleegkunde gestudeerd in Enschede en ik woon nu in Gorssel, een klein plaatsje tussen Deventer en Zutphen aan de IJssel. Ik ben creatief, rustig en ik was al heel vroeg zelfstandig. IK hou van de vrijheid en de onafhankelijk die het ondernemen mij geeft. Al sinds mijn 28ste ben ik ondernemer en ik heb er geen moment spijt van gehad. Mijn man heet trouwens Diederik en wij hebben 3 dochters, 3 katten, een hondje, een paar kippen en sinds kort 2 loopeenden erbij. Gezellige boel dus.

Van groot succes als ondernemer naar complete chaos

Om je mee te nemen in mijn verhaal zal ik je in het kort vertellen wat mijn carrière is geweest: na de HBO-V ben ik in de farmaceutische industrie gaan werken. Ik heb daar verschillende salesfuncties gehad. Het was een fantastische tijd. Veel mooie mensen ontmoet, oa mijn beste vriendin, ik kon veel medische kennis opdoen en ik leerde mezelf te redden in een soms eenzame en zeer zelfstandige functie. Vanaf 2009 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. Ik dacht: ‘en nu kan ik het zelf wel’. Ik ben oa gaan werken op interimbasis en later heb ik een eigen Werving & Selectiebureau opgezet. Na een poosje alleen te hebben gewerkt ben ik in 2014 gaan samenwerken met 2 andere dames en hebben we een prachtig en succesvol bedrijf opgezet. Met medewerkers, een echt kantoor en heel veel klanten. En dus ook veel ‘gedoe’.

Het bedrijf groeide en groeide. Het laatste jaar dat ik er werkte merkte ik dat ik minder blij was en met minder plezier opstond om aan de slag te gaan. Het werken bestond uit werken in het bedrijf en niet uit werken aan het bedrijf. En ik hou zo van pionieren, bouwen, contact hebben met klanten en nieuwe dingen uitproberen. Maar dat ging niet meer. Er moest meegedraaid worden, want er waren teveel andere dingen te doen. Langzamerhand kreeg ik door dat ik niet meer in mijn kracht stond.

Ik accepteerde mijn nieuwe rol, maar het uitvoeren van die rol verliep steeds minder soepel. Ik kreeg meer en meer fysieke klachten zoals hoofdpijn, hartkloppingen en verminderde energie. Ik was niet meer de enthousiaste Mijke, ik was de gefrustreerde Mijke. Mentaal had ik flinke uitdagingen die ik zelf had gecreëerd. Ik kreeg namelijk een voor mij totaal nieuwe rol binnen het bedrijf. Niet geheel vrijwillig, maar soms moet je dingen doen als ondernemer die niet altijd leuk zijn. Ik legde de lat lag hoog voor mezelf in deze nieuwe rol. Ik wilde succesvol zijn, zoals altijd, dus ook hierin. Ik het begin was ik een spons en zoog alle nieuwe informatie op om maar succesvol te worden. Ik wilde de beste zijn. Maar ik had mega grote verantwoordelijkheden, mijn dagen en weken waren voorspelbaar geworden, veel meetings, veel rijden en veel achter mijn laptop. Precies hetgeen waar ik op ‘leegloop’. Vooral als alles voorspelbaar begint te worden. Want dan wordt het routine en daar hou ik als pionier en creatieveling niet zo van. Ik werd prikkelbaarder dan anders en het was moeilijk om focus te houden….

Begin 2021 barstte de bom. Ik kon niet meer. Heel plotseling heb ik gemeld dat ik niet verder wilde in mijn rol, dat ik een nieuwe uitdaging nodig had en niet meer in mijn kracht stond. Hoe dit ging lees je hier. Ik heb er een redelijk uitgebreid verslag van gemaakt in een blog.

Uiteindelijk is dit de doorbraak geweest. Ik ben uit het bedrijf gestapt en ik ben uit gaan zoeken wat ik dan wel wilde. Mijn oude schoenen als weggegooid voordat ik nieuwe had? dat moet je toch niet doen? Nou, het was één van mijn beste beslissingen ever! Want daar is Leef Langzamer uit ontstaan.


Hoe is het nu?

Eindelijk voel ik weer rust, meer dan ooit tevoren zelfs. Ik heb nu zoveel ervaring en inzicht. Ik ben klaar met de rat race, hoe het zou moeten, klaar met systemen en klaar met aanpassen. Ik ben nu echt mezelf, zonder concessies en wat een verademing is dat! Weg met die wolk, die sluier, die deken die over me heen lag. Ik wil doen waar ik goed in ben en waar ik vooral zelf vrolijk van wordt. Ik wil jou begeleiden in het antwoord vinden. Het antwoord op de vragen die ik ook had: ‘Wat wil ik dan? Hoe krijg ik rust? Hoe kom ik uit de chaos en uit mijn hoofd? Wat wil ik nou echt?’.

Mijn kracht

Ik voel mensen snel aan, lees tussen de regels door en snap vaak eerder wat ze bedoelen dan zij zelf. Hier kwam ik al achter met mijn Werving- en Selectiebureau rond 2010. Ik heb toen heel veel gesprekken gevoerd met verschillende mensen die op zoek waren naar een nieuwe baan. Ik hou van mensen en vooral om ze een spiegel voor te houden en dat ze zelf ook zien wat hun sterktes en zwaktes zijn en waar ze gelukkig van worden. Iedereen kan wat. Eigenlijk alles wat je maar wil, daar ben ik zelf wel achter. Dus als je nu niet weet hoe je verder moet of je bent niet gelukkig in hoe je leven nu gaat, je bent de weg kwijt, je wil het anders maar weet niet hoe? Ik help je graag! Ik praat met je, structureer je gedachtes, zet een stip op de horizon voor je en laat het licht weer schijnen.

Winkelwagen
Scroll naar top